together unique

skupaj enkratni

Slika k prispevku: Program

Program

EUROPEADA 2022 povezuje programske točke v tradiciji dosedanjih turnirjev s posebnostmi dežele gostiteljice Koroške.

EUROPEADO 2022 bomo začeli z velikim praznovanjem, na katero bo povabljena vsa „Europeadska družina“ ter vrsta častnih gostov in prijateljev. Nato bomo slavnostno odprli EUROPEADA vas.

Od nedelje do torka so načrtovane skupinske tekme ženskega in moškega turnirja. Po koncu igre bo dovolj priložnosti za skupno analizo tekem, izmenjavo ter za obnavljanje prijateljstev. Obisk EUROPEADE lahko nato zaokrožite še z ogledom vsakodnevnega večernega programa v EUROPEADA vasi.

V sredo je načrtovan kulturni dan, ki bo nudil pogled na raznolikost jezikov, kultur in identitet. Ogledali si boste lahko pester program z naslednjim potekom:

10.00 prihod

10.30 pozdrav častnih gostov in prirediteljev

11.15 nastopi

13.00 kosilo

prost popoldan za aktivnosti in sprostitev

20.00 večerni program

S športnega vidika se bo turnir stopnjeval od četrtfinalnih tekem v četrtek preko polfinalnih tekem in finala ženskih enajsteric v petek, tja do finala moških moštev, ki bo potekal v soboto in bo višek turnirja, na katerega vsi čakajo.

Po končni tekmi v soboto bo podelitev pokalov za ženski in moški turnir. Nato sledi zaključna prireditev, pri kateri se bomo lahko ozrli na turnir in upamo na polno lepih vtisov.

Program stalno dopolnjujemo, ekipa lokalnega organizacijskega komiteja skupaj z regijo Klopinjsko jezero – južna Koroška pripravlja posebne ponudbe za navijače, goste in gledalce.