together unique

skupaj enkratni

Slika k prispevku: EUROPEADA bo poleti 2022

EUROPEADA bo poleti 2022

Dragi športniki in športnice iz cele Evrope, spoštovani prijatelji in partnerji EUROPEADE!

prireditelji EUROPEADE na Koroškem, Federalistična unija evropskih narodnih skupnosti (FUENS), ter gostitelji prireditve so skupno odločili, da bodo nogometno prvenstvo avtohtonih narodnih manjšin zaradi pandemije koronavirusa preložili na poletje 2022. Prireditev je prvotno bila načrtovana za poletje 2020 in je bila zaradi pandemije preložena že enkrat na leto 2021.

Kljub pomembnim korakom, ki jih je Evropa podvzela v boju proti virusu, pandemije še vedno ni konec in v skoraj vseh evropskih državah še veljajo ukrepi za zajezitev šrijenja virusa. Ti ukrepi bi ekipam močno otežkočili priprave na prvenstvo, pravtako pa bi negativno vplivali na kakovost celotne prireditve. EUROPEADA je vedno bila več kot samo športna prireditev, in naj bi tudi v bodoče predvsem pospeševala sodelovanje in interakcijo narodnih skupnosti. Vse to s trenutnimi ukrepi tako zvanega social distancinga ne bi bilo mogoče. Tudi če bi se situacija do junija znatno izboljšala, bi bilo skrajne neodgovorno prirediti veledogodek evropskega merila, katerega bi se udeležilo nad tisoč aktivnih športnikov in športnic ter mnogo navijačev.

Zdravje in varnost vseh ekip in sodelujočih imata najvišjo prioriteto. Zato smo se po dolgem premišljanju ter številnimi pogovori in razpravami z vsemi partnerji, sponzorji in ekipami odločili, da preložimo EUROPEADO na poletje 2022. EUROPEADA bo potekala junija 2022 na Koroškem.

Vse sodelujoče ekipe so o odločitvi že bile obveščene, organizatorji pa se trenutno intenzivno ukvarjajo s potrebnimi spremembami rezervacij nastanitev ter transporta sodelujočih ekip. Še naprej si bomo prizadevali, da bodo te kooperacije tudi v bodoče plodovite in uspešne, kajti le tako bo EUROPEADA 2022 postala pisan, vesel in upa poln praznik jezikovne in kulturne raznolikosti Evrope.

TOGETHER UNIQUE – SKUPAJ ENKRATNI – ZUSAMMEN EINZIGARTIG